shutterstock_667171729B_edited.jpg
coffee beans 4.png
coffeebeans.png
coffebeans 2.png
coffeecup LOGOfinal copy.png
house icon.png
coffebeans 2.png
cup 7 copy.png

Kávéház

Historia Hangvilla

Brusznyai Árpád u. 2

A Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér Veszprém modern kulturális agorája. Az üzemeltetők feladatuknak tekintik a minőségi kultúrához való hozzáférés biztosítását és az igényes szórakozási lehetőségek megteremtését éppúgy, mint a város alkotó közösségeinek befogadását és a magyar kultúra ápolását. A Hangvilla a kultúra egészére nyitott, a kulturális tradíciókat fundamentumként értelmező, de az alkotó újdonságoknak helyet adó, a kultúrát erőforrásként kezelő irányvonalat képviseli. Hangulatos kávézójában rendszeresen élvezheti a közönség a kultúra különböző műfajait. 

Képernyőfotó 2021-09-06 - 13.02.08.png
Bakos Árpád és barátai.jpg

Program típus:zenei
Helyszín: Hangvilla
időpont: vasárnap 15h

Bakos Árpi, Miroslav Jovancsics és barátaik koncert

Bakos Árpád mind a vajdasági, mind a magyar zenei élet kiemelkedő egyénisége, kobozzal kísért szuggesztív erejű, csodálatosan tiszta énekhangja elvarázsolja a közönséget. Repertoárján főleg magyar népdal-feldolgozások hallhatók szerb és magyar zenészek kíséretében, olyan balkáni hangszerekkel, mint a tapan, a def, a tarabuka, a tambura, a macedón kaval, a koboz, kanna. Az együttes különlegessége, hogy a többnemzetiségű zenészekből összeállt csapat úgy próbál egy közös zenei nyelvet és formát létrehozni, hogy közben mindannyian megtartják saját zenei és szellemi hagyományaikat.

Bakos Árpád: kobza, ének

Miroslav Jovancic: Hegedű

Franczia Dániel: Ütőhangszerek

Kárpámedence Hangszersimogató program.png

Program típus:gyerek
Helyszín: Hangvilla
időpont: vasárnap 16:30

A Kárpát-medencei népek zenéi – Rendhagyó ének-zene óra

A rendhagyó ének-zene óra során nemcsak zenélünk a résztvevőknek a Kárpát-medence népzenéit összefoglalva, hanem be is mutatjuk a különböző hangszereinket: a furulyákat (hatlyukú pásztor-, hosszifurugla, moldvai kaval, töröksíp, tárogató), kobzát, tamburát, citerát, a ceglédi kannát, a közel-keleti dobokat. A bemutató során közös ének- és daltanításra is sor kerül.

Hangvilla3.png
coffeecup LOGOfinal copy.png

Veszprém    szeptember 25-26