top of page
shutterstock_667171729B_edited.jpg
coffee beans 4.png
coffeebeans.png
coffebeans 2.png
coffeecup LOGOfinal copy.png
house icon.png
  • Facebook
  • Instagram
coffebeans 2.png
cup 5 copy.png

holló

Három

Szabad sajtó út, 1052

A Három Holló csendes kávéháza az egykori Eckermann Kávéházak hagyományait követve márványasztalokkal, Thonet székekkel, jó kávéval, finomságokkal, nyomdafriss újságokkal, folyóiratokkal és könyvekkel várja vendégeit.
Célja, hogy felelevenítse az egykori budapesti irodalmi kávéházak szerepét, s szervesen kapcsolódjék a város társadalmi életéhez. Írásnak, olvasásnak és nyitott vitáknak otthont adó kulturális helyszín, mely egyben tágas horizontú művészeti bemutatóhelyként működik, teret nyújtva képzőművészetnek, színháznak, film- és zeneművészetnek.

2Q9A4834.jpg
Nőnyugat E-színház.png

Program típus:irodalmi
Helyszín:Három Holló
időpont: vasárnap 19h

A Nyugat indulásának éveiben, az irodalom megújulásával párhuzamosan, a magyar társadalomban megindult egy csendes forradalom. Polgári nők serege vágyott vagy kényszerült arra, hogy otthagyva a „privát mamuskaéletet”, egzisztenciát, sikert és megbecsülést vívjon ki magának – saját jogon. Ennek az átmeneti kornak emblematikus figurái a folyóirat körül íróként, múzsaként, feleségként, barátként szereplő nők, akiknek sorsa és munkássága ma már elhomályosult része kulturális emlékezetünknek. A nőNYUGAT róluk szól. Szerelmeikről, házasságukról, sikereikről, kudarcaikról. Elhallgatott és kimondott, leírt és elfeledett szavaikról. Éleslátásukról, amellyel magukat és kortársaikat szenvedélyes elemzés alá veszik. A nőNYUGAT nem hangos irodalomtörténet, és nem kíván megkésett elégtételt nyújtani a nagy férfiak árnyékában élő és író nőknek. Legalábbis nem úgy. Ha van egy szóba sűríthető szándék, akkor az a beszéd: beszéljünk róluk, általuk magunkról, beszéljünk nőről és férfiról, beszéljünk arról, hogy miként éljünk teljes életet, és hogyan szembesüljünk ennek elborzasztó lehetetlenségével.
2Q9A4832.jpg
coffeecup LOGOfinal copy.png

Budapest    október 9-10

bottom of page