top of page
shutterstock_667171729B_edited.jpg
coffee beans 4.png
coffeebeans.png
coffebeans 2.png
coffeecup LOGOfinal copy.png
house icon.png
  • Facebook
  • Instagram
coffebeans 2.png
cup 3 copy.png

Kávéház

Művész

 Budapest, Andrássy út 29, 1061

A békebeli kávéházak és cukrászdák hangulatát idézi meg itt, az Operaház közelében, az Andrássy úton található Művész Kávéház és Cukrászda. Népszerű turistalátványosság is egyben, hisz műemléképületével, iparművészetileg védett, neobarokk berendezésével tökéletesen beleillik a környék nagy múltra visszatekintő épületei közé.

Ray Rezső tervei alapján 1884-ben épült maga a neoreneszánsz lakóház, az egykori Szenes-palota, amelynek utcai frontján a múlt század harmincas éveitől működik vendéglátóhely –először Kis-Gerbeaud, majd Művész Cukrászda, most pedig Művész Kávéház és Cukrászda néven.

Pontosan 120 év története lengi be ezt a díszes, elegáns kávéházat, amelynek századfordulóra emlékeztető atmoszférája mindenkit lenyűgöz. A kor eleganciája mára korszerű kényelemmel és igazi stílussal ötvöződik, megőrizve eredeti belsőjét, berendezését, gyönyörű, eredeti csillárjait. Késői biedermeier berendezése 1973-tól iparművészeti védettséget élvez.

Ez a hely sokak számára a béke, a finomságok, a diszkrét randevúk, az önfeledt kávézások, a végtelen beszélgetések szigete. Régóta ismert a vendégek körében, a művészvilág kedvelt találkozóhelye. Az elegáns enteriőrnek egykor olyan művészek voltak törzsvendégei, mint pl. Pilinszky János vagy Mándy Iván, aki írásaiban legendássá tette a Művészt, a „presszót”, az itteni tündér presszós lányokat. Egyes mendemondák szerint 1989-ben a Nirvana tagjai is tiszteletüket tették a helyen. Anthony Hopkins is sokszor benézett feleségével, amikor Budapesten forgatott. Napjaink ismert törzsvendégei a teljesség igénye nélkül: Szirtes Tamás, Szinetár Miklós, Friderikusz Sándor, Fábry Sándor, Varnus Xavér, Rudolf Péter, Jónyer Mária, Mága Zoltán, Fásy Ádám, Kautzky Armand, Zséda, Tolvai Renáta, Kállay-Sanders András, Hajdu István, Náray Tamás, Lakatos Márk …. stb.

A kávéház erősségei és büszkeségei a sütemények. Elkötelezettek a magas minőség és a megbízhatóság mellett, hogy minden nap friss, ellenállhatatlan ízvilágú termékek kerüljenek a vendégek asztalára. Erről mestercukrászok gondoskodnak, akik szaktudásuknak és kísérletező kedvüknek köszönhetően élen járnak az új süteménykreációk felfedezésében éppúgy, mint a hagyományos, eredeti receptek alkalmazásában. A reggeli is része a kávéház szolgáltatásainak, Eredeti francia pékáruval, helyben sütött klasszikus sós falatokkal, különleges reggelikkel, szendvicsekkel várják a betérőket nemcsak reggelire, de ebédre vagy akár vacsorára is.

Művész.jpg
Lakatos Ágnes Csuhaj Barna Tibor .png

Program típus:zenei
Helyszín:Művész
időpont: vasárnap 17h

Lakatos Ágnes - Csuhaj-Barna Tibor Jazz duó koncert 

Lakatos Ágnes a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazzének szakán szerzett tanári és művészdiplomát. 1988 óta az Erkel Ferenc Zeneiskola jazzének-tanára. A Benczúr Jazzklub és Jazz Fesztivál háziasszonya, fő szervezője. Saját zenekaraival 15 éve a magyar jazzélet aktív szereplője. A Jazz Voices énekegyüttes vezetője 2002 óta, 2004-ben az Cantata Mondialon, a világ egyik legnagyobb vokális fesztiválján és versenyén, a Csehországi Olomoucban aranyérmet nyert. 2004 szeptemberétől a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazzének-tanára. Két gyermeke van: Rebeka 14,Kincső 9 éves. Férje Csuhaj Barna Tibor jazzbőgős, komponista.

33200322_805419059647687_9028276673602125824_n-1.jpg
coffeecup LOGOfinal copy.png

Budapest    október 9-10

bottom of page