top of page
home-1-slider-image-1_edited_edited.jpg
coffeecup LOGOfinal copy.png
house icon.png
  • Facebook
  • Instagram

Zenei 

programok

womansinging.png
Őszintén hiszünk abban, hogy a zene olyan varázslatos út, ahol megismerheted saját mélységeidet! A zene szabad asszociációi olyan kapukat nyitnak meg a lélek belsejében, amire semmilyen más művészeti műfaj nem képes. 

Szeretett kávéházainkba különböző zenei műfajokat szervezünk, hogy kiválaszthasd, melyik áll leginkább közel a szívedhez. A Kávéhoz leginkább a Jazz laza, finom játéka passzol a leginkább, így zenei programjaink közül számos előadót ebből a műfajból választottunk! 

Kávéházi koncertjeink egy finom ital mellé jó társasággal vagy akár egyedül is tökéletes élményt biztosítanak számodra! 

Kávéházak Éjszakája.jpg
coffeecup LOGOfinal copy.png

Budapest    október 9-10

youli.jpg

Horányi Juli, művésznevén Youli, énekesnő-dalszerző, a minőségi popzene jeles

képviselője. Azon kevés előadók egyike, aki az X-Factorban elért siker után

képes volt egy teljesen egyedi, önálló hangzásvilágot kialakítani.

Dalaiban egyszerre van jelen az elvont, művészi gondolkodás és a mainstream

zenékben fellelhető, populáris dallamvezetés, ez a kettősség adja meg a YOULÏ

produkció, semmihez sem hasonlítható egyediségét.

 

Youli kétségtelenül az a művész, aki nem köt kompromisszumot, albuma

sokszínű és meglepően magas színvonalú, nem törekszik gyors ám gyorsan el is

illanó sikerre…

A Youli dalok színesek, sokfélék. Elsőosztályú popzene, hol elektronikus zenei

elemekkel, hol népdalos beütésekkel, hol nagyívű lírákkal. Nem csak zeneileg, a

magyar és angol nyelvű szövegek témáját tekintve is tartalmas és sokoldalú

anyagról van szó.

Program típus:zenei
Helyszín:Scruton-Feneketlen tó
időpont: szombat 19h

Képernyőfotó 2021-09-29 - 12.26.19.png

Egy Fess Pesti Este - Kamarás Iván és barátai zenés produkció

A dalok a múltba repítenek ugyan, de az EGY FESS BAND zenészei leporolják azokat, gypsy-swing lüktetést adva nekik, igazi zenei csemegét kínálva rántják le a sok évtizedes pókhálót. Nevetés, könny, sóhaj és egyebek…

 

Semmiképpen nem hagyományos, „poros” színészanyag, félig elszavalt dalokkal, jelenetekkel. Természetesen, a kor dalai adják a produkció gerincét, de ahogy a dalok is frissebb, izgalmasabb köntöst kapnak, a műsor szerkezete is eltér a „szokásos” színész estektől. A színpadon nem Kamarás Iván színész, hanem Iván, aki pátoszoktól mentes saját véleményét, humorát is megmutatja.

 

Azt az arcát, amit csak kollegái, barátai és családja ismernek. Iván nem fél tabukat döntögetni, a kor nagyjairól diszkrét, szakmában szájról szájra járó, személyes történeteket megosztani. A néző tulajdonképpen bepillanthat a múlt izgalmas kulisszái mögé, Iván őszinte véleményével és közvetlen humorával. Igen, lesz itt minden: színház, koncert, könny, sóhaj és egyebek… És persze fantasztikus dalok és felhőtlen szórakozás, EGY FESS PESTI ESTE, ahol ahol egész család szórakozik.

Program típus:zenei
Helyszín:Premier Kultcafé
időpont: vasárnap 19h

Képernyőfotó 2021-09-19 - 17.07.39.png

Program típus:zenei
Helyszín:Cafe Frei Falk Miksa
időpont: szombat 19h

Zongora - Varga Gábor

Húsz évnyi aktív zenetanulás után négy évig Binder Károly magánnövendéke volt. Az elmúlt tíz évben különböző formációkban számos sikeres hazai és külföldi jazz koncert szereplője. A 2009-ben megjelenet From The Danube To West című trio albuma kizárólag Japánban lett értékesítve és itthon kiváló kritikát kapott.

Dob - Jeszenszky György:

1987-ben szerzett diplomát a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazz tanszakán. Azóta az egyik legfoglalkoztatottabb magyar jazz dobos. Játszott többek között Herbie Mann, Tony Lakatos, Gadó Gábor, Eldad Tarmu, Regős István és Binder Károly partnereként, és számos felvételen szerepel. Jelenleg a Tóth Viktor Tercettnek, az Equinox zenekarnak, East Side Jazz Companynak, Grencsó István különböző formációinak, a Szolnoki Dóra Jazz Quintettnek valamint Gyárfás István zenekarának dobosa.

Bőgő - Csuhaj Barna Tibor:

1990-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz-bőgő szakán. Számos élvonalbeli zenekar tagja volt az elmúlt tíz évben (Binder Trio, Brass Age, Regős Quartett, stb.). A jazz mellett folk zenét is játszik (mint a Vasmalom együttes bőgőse). Európa és a világ számos folk fesztiválján szerepelt sikerrel. Az East Side Jazz Company mellett állandó tagja Regős István triójának és az Equinox együttesnek. Jelenleg az Erkel Ferenc Jazz-Zeneművészeti Szakközépiskola bőgő-basszusgitár tanára.

Ének -Riedl Helga

61069296_1042698629253061_7476776388540760064_n.jpg
Képernyőfotó 2021-09-19 - 17.10.59.png

Program típus:zenei
Helyszín:Asztalka
időpont: szombat 18h

Első kerületi történetek - Budapesti Őszi Fesztivál

Ladányi .png

Program típus:zenei
Helyszín:Asztalka
időpont: szombat 20h

Ladányi Gábor Duó Koncert 

Ladányi Gábor 1993-ban született, zenész családban.

Klasszikus tanulmányait a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában végezte, ahol 2012-ben érettségizett. 

2012-2015 között a Kőbányai Zenei Stúdió növendéke, ahol id. Tornóczky Ferenc, Fekete-Kovács Kornél, Babos Gyula voltak tanárai. 2015-ben felvételt nyert a brüsszeli Koninklijk Conservatorium-ba, ahol 2019-ben végzett. 2019 óta a Roby Lakatos Ensemble tagja, mellyel a világ minden pontján fellépnek.

Jam Session.png

Jam Session

A hétvégente nagy sikerrel futó jam session-ök mellett már csütörtökön is várja a koncertek után a késő estig tartó örömzenélés és a hamisítatlan jazz-klub hangulat szerelmeseit a Budapest Jazz Club.

Program típus:zenei
Helyszín:Budapest Jazz Club
időpont: szombat 23h

33174616_805431219646471_4621639948733251584_n.jpg
Lakatos Ágnes Csuhaj Barna Tibor .png

Program típus:zenei
Helyszín:Művész
időpont: vasárnap 17h

Lakatos Ágnes - Csuhaj-Barna Tibor Jazz duó koncert 

Lakatos Ágnes a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazzének szakán szerzett tanári és művészdiplomát. 1988 óta az Erkel Ferenc Zeneiskola jazzének-tanára. A Benczúr Jazzklub és Jazz Fesztivál háziasszonya, fő szervezője. Saját zenekaraival 15 éve a magyar jazzélet aktív szereplője. A Jazz Voices énekegyüttes vezetője 2002 óta, 2004-ben az Cantata Mondialon, a világ egyik legnagyobb vokális fesztiválján és versenyén, a Csehországi Olomoucban aranyérmet nyert. 2004 szeptemberétől a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazzének-tanára. Két gyermeke van: Rebeka 14,Kincső 9 éves. Férje Csuhaj Barna Tibor jazzbőgős, komponista.

Pejin Lea.jpg

Program típus:zenei
Helyszín:Smúz
időpont: szombat 19h

Pejin Lea Nyugati Csiga Kőrfűrésszel álmodik - koncert

Ha most nem ölök meg senkit, akkor soha - mondja tiszta szívvel ez a 21 éves vajdasági lány, aki történetesen a Szegedi Egyetem diákja... Pejin Lea egyik nagy erénye, hogy nem próbál meg koraérett verseket - pardon, leákat - írni. Jól is teszi, mert ilyen mélyen, érzelmesen és színesen csak a húszas éveink elején tudunk alkotni.

 

Nyugati csiga körfűrésszel álmodik - micsoda pompás és hátborzongató cím! Pontosan jellemzi a kényelmetlen dolgokat feszegető, érzelmes, de egyben karcos, gyakran kegyetlen szövegeket, melyek nemcsak a szerelem és a magány regiszterében mozognak, hanem gyakran politikai töltetük is van. Hiába, ha valakinek éppen a mezítlábas Szerbia fekszik az ágyában, az másképpen magyar, és másképpen szerelmes.

Losonczi akusztik.jpg

Program típus:zenei
Helyszín:MrSale Café
időpont: szombat 18h

Losonczy Akusztik - szórakoztató gitárjáték klasszikusaink slágereivel

Losonczy Zoli barátunk lírai gitárestjére.

Az LGT dalokhoz ajánljuk belga söreinket,

Cseh Tamás dalaihoz házi fröccseinket,

a Quimby dalaihoz egy pohár Portugesert,

a The Beathles dalai mellé mennyei browninkat,

Johnny Cash dalaihoz pedig egy pohár skót whiskeyt jéggel!

Várjuk szeretettel!

IF SULAMERIJAZZ from BRAZIL.jpg

SULAMERIJAZZ from BRAZIL: Serafin de Janiero (tr), Leonidas Alcaide (b), Andres Riobo (g)

Igazi, vérbő latin jazz koncert! Gyere el és meglátod! 

Program típus:zenei
Helyszín:If Jazz Café
időpont: szombat 19:30

IF Neumann Balázs trió.jpg

Program típus:zenei
Helyszín:If Jazz Café
időpont: vasárnap 19:30

Neumann Balázs saját kvartettjének első önálló albuma, az  Emerging frequencies egy új, különleges színfolt a hazai jazzfelvételek között. Elsősorban Neumann Balázs kiváló  kompozícióira épülő, egységes, lírai hangulatú lemez, melyből a dinamikai kontraszt és lendületesség sem hiányzik. A középpontban a kvartett áll, ugyanakkor a helyenként akusztikus gitárral, illetve fúvós backgrounddal kiegészült formációkra írt darabok Balázs sokoldalú hangszerelői tevékenységét tükrözik.

 

A lemez első és utolsó darabja a Worshop 5  méltán lett a legjobb kompozíció a Magyar Jazz Szövetség 2006-ban megrendezett zeneszerzői versenyén, a bigband kategóriában. A darab kvartett verziója bizonyítja, hogy egy jó jazzkompozíció  minden formációban meg tud szólalni. Ehhez persze olyan profi muzsikusok is kellenek, mint a kvartett kiváló szólistája, Dennert Árpád, a Mohay András és Soós Márton alkotta fantasztikus ritmusszekció és nem utolsó sorban Neumann Balázs mint kiváló pianista is, akinek elsősorban remek harmóniaérzéke és érzékeny, kifinomult billentése érvényesül e felvételeken. Továbbá megkülönböztetett figyelmet érdemel Oláh Szabolcs közreműködése szerzőként és gitárosként egyaránt.

242927260_2684848515156627_8270070142075606372_n.png

Elvarázsolt baristák egyedülálló koncertje a Madalban a Kávéhazak éjszakája alkalmából: Lutár Anna és Szilinyi Roland

Program típus:zenei
Helyszín:Madal
időpont: szombat 18:30

“Elvarázsolt világomból szeretnék pár dallal kedveskedni az érdeklődő füleknek.

Nem sorolnám semmilyen műfajba amit játszok,olyan dalokat adok elő, amik meg szerettek volna születni , illetve feldolgozásokat , amikkel kis ráhangolódás után együtt tudtam érezni. Remélem ezek az érzések megragadják a hallgatóságot is” Lutár Anna

 

"Ha megkérne egy riporter emeljek ki az életemből két fontos eseményt akkor az egyik bizonyosan az lenne, hogy gyerekkoromban el kezdtem zenét tanulni, konzis lettem és a zene mai napig átjárja lényemet." 

A másik a kávé, kötődésem a gasztronómiához, majd az első lépések amik végül a baristasághoz vezettek és azóta is kávékészítéssel foglalkozom.

Barista lettem, kávépörkölő, a zene pedig megmaradt hobbinak ha úgy tetszik, de azért búvópatakként fel-felbukkan amikor úgy tartja kedve. Patak. Nem véletlen, hogy Bach a nagy kedvenc, s még a kávéról is ìrt egy kantátát. :) Nálam ez szépen összeért a zene és a kávé szeretete.  Olyan dalokat fogok játszani énekelni amiket én írtam. A dalok szövegeit Müller Péter Sziámi jegyzi.

Klasszikus kávéházi felállás egy szál zongorával.”

Szilinyi Roland 

Jazz Pie Coffee Botos BRUBERI.jpg

Program típus:kóstoló
Helyszín:BruBeri
időpont: szombat 14-16h

Jazz-Pie & Coffee! Örömezene kávéval a törzshelyen! 

Igazi délutáni JazzPuknik várható a BruBeriben. A BruBeri tulajdonosa sokoldalúságát a Kávéházak Éjszakáján ismét megmutatja nektek! Régi zenésztársait hívta meg a hétvégére zenélni a kávézóba, ahol szombaton Botos Tibi, Botos Zsolt és Ríz Laura lesznek a vendégei. A hely, mint mindig főzi a zene mellé az isteni kávét és pitével vár benneteket! 

Képernyőfotó 2021-09-19 - 17.12.14.png

( Szomjas Szűz ) Berta Zsolt: gitár, ének, próza - Szarka Bence: percussion 

Kávéházak éjszakája 2021. 
Szomjas Szűz kávéház, 1085 Budapest, József krt. 70. 
"A Szomjas Szűz titkos hely, gerilla-kocsma, ahol bármi megtörténhet, és meg is történik. Bejutni csak úgy lehet, ha hívják az embert, de ha már bent van, bárkivel (de tényleg bárkivel) találkozhat, beszélgethet, muzsikálhat, iszogathat, biliárdozhat, akár a jelenből, akár a múltból, sőt, egy regényből kiszólítván is. Ide senki sem azért jár, hogy magáról meséljen. Itt csakis mások történetét lehet és kell meghallgatni, az egykori regény-főhős, Cseke András is barátairól, szeretteiről, környékbeli és távolabbi ismerőseiről, szomszédjairól mesél, akik észrevétlenül a hallgatóság (olvasóság) barátaivá, szeretteivé (olykor utálatának tárgyaivá) és ismerőseivé válnak, sőt, sokszor mintha a maguk ismerőseit fedeznék fel bennük. És közben szólnak a dalok… vagy épp nem szólnak. "
A koncerten Szarka Bence ütőhangszeressel, Strausz Péter basszusgitárossal és Vető Péter gitárossal lép fel Berta Zsolt.

Program típus:zenei
Helyszín:Szomjas Szűz kávéház, 1085 Budapest, József krt. 70.
időpont: szombat 19h

bottom of page