shutterstock_667171729B_edited.jpg
coffee beans 4.png
coffeebeans.png
coffebeans 2.png
coffeecup LOGOfinal copy.png
house icon.png
cup3.png

Frei

Cafe

Veszprém 8200 Budapest út 20-28
coffebeans 2.png

A Cafe Frei a világ kedvenc kávéit, teáit, süteményeit hozza el vendégeinek. Célunk, hogy akár kávéházainkban, akár otthon, ébredés után valódi kávéélményben, igazi világkörüli "ízutazásban" lehessen része bárkinek. A Cafe Frei íz-élményeket az teszi utánozhatatlanná, hogy mi minden egyes kávészem útját a cserjétől a csészéig felügyeljük: az ültetvények és zöldkávé-termésük gondos kiválasztásától a Szécsényben található saját pörkölő-üzemünkön és a baristák képzésén át a kávé-költemény elkészültéig figyelünk minden részletre. Csúcsminőség, verhetetlen áron.

231844234_868751660425219_1330383031182181006_n.jpg
Brunara  Mirrén titka.png

Program típus:irodalmi
Helyszín:Cafe Frei
időpont: vasárnap 15h

Brunar - A Mirrén titka Könyvbemutató - a kötetről a szerző, Nógrádi Gergő mesél.

Ötvenöt könyv szerzője az idén ötvenesztendős Nógrádi Gergely, élete legnagyszabásúbb irodalmi vállalkozásának mégis most megjelent, Brunar – A Mirrén titka című történelmi regényét tartja.

 

A közelmúltban A Magyar Kultúra és Művészet Tiszteletbeli Követe címmel kitüntetett író nyolcszáz esztendővel röpíti vissza az időben olvasóját. Varázserejű hősök és túlvilági lények járják a Pilis bérceit, titokzatos, törpenövésű szerzetek vonulnak hadba a jövőlátó tükör védelmében. 

 

Mindeközben Fehérváron András herceg német asszonya, Gertrúd ördögi tervet forral a gyermekkirály ellen. Férje fején kívánja látni a koronát, s ezért bármilyen gazságra képes. 

Ám színre lép az erényes és tiszta szívű Bánk bán, aki a hazaszeretet örök szimbóluma a magyarság számára...

 

Nógrádi mesterien ábrázolja a középkori vitézi világ legendás alakjait és a tatárjárás előtti Magyarország hatalmi viszonyait. A Brunar – A Mirrén titka című regényt, mely egyszerre történelmi krónika és akciódús fantasy, máris a 2021-es év egyik legnagyobb könyvszenzációjának tartják. 

 

Az író személyesen mutatja be művét a Kávéházak Éjszakáján!

Mészáros Dorka .png

Program típus:irodalmi
Helyszín:Cafe Frei
időpont: vasárnap 17h

Mészáros Dorka: Nem biztos, hogy visszajövök – krimi egy kriminológustól

Mit érdemel az a bűnös…? Teszi fel a kérdést Mészáros Dorka író, kriminológus, kommunikációs szakértő új könyve, a Nem biztos, hogy visszajövök borítóján. A pörgős, huszonnégy óra alatt játszódó krimi főszereplői tanárok, akik egy eltűnt diák után nyomoznak. A zárt közösség dinamikája mozgatja a szálakat, a szereplők döntései határozzák meg a cselekményt. Társadalmi problémák egy mikroközösségen keresztül láttatva, a realitás és az őrület keveredése egy karakterkrimiben.

A Kávéházak éjszakáján Mészáros Dorka új krimijének karaktereit felhasználva beszél különböző devianciákról, a viktimológiáról, az áldozathibáztatásról, a tekintélyelvűségről, a moralitás kérdésességéről, a pszichopátiáról, a serdülőkor jellegzetességeiről, a szexuális zaklatásról, bántalmazásról. Ki irányít egy zárt közösségben? Bűncselekménynek számít-e valami, ami felett mindenki szemet huny? Egyáltalán, mitől lesz elítélendő egy viselkedés? Miért hallgatnak az áldozatok? Meddig terjed egy tanár felelőssége? Milyen eszközei vannak egy diáknak? A tanárok miért nem hívták a rendőrséget? És a legfontosabb, mit érdemel a bűnös?

 

A könyvről: 

Péntek este, az érettségire előkészítő hétvége.

A bentlakásos gimnáziumból eltűnik egy diák. Alig pár hónappal a tizenhét éves Tekla öngyilkossága után nem hiányzik egy újabb botrány az intézménynek. Ráadásul Tekla halála kapcsán az a pletyka kering a diákok között, hogy az iskola réme, a Kertész les újabb és újabb áldozatokra.

A gimnázium jó híre védelmében a tanárok úgy döntenek, nem értesítik a friss esetről a rendőrséget, hanem maguk kezdenek nyomozni. Arra azonban nem számítanak, hogy a kutatás során a saját gyarlóságaikkal és bűneikkel kell elszámolniuk.

A titkokkal és elfojtott érzelmekkel teli nyomozás során kiderül, hogy a Győryben semmi sem az, aminek látszik.

A Nem biztos, hogy visszajövök a népszerű tinikönyszerző, Mészáros Dorka első, felnőtteknek szóló regénye.

nyári Luca Vigyázat TÖRÉKENY.png

Nyári Luca! Vigyázat törékeny! Könyvbemutató

Program típus:irodalmi
Helyszín:Cafe Frei
időpont:vasárnap 16h

A boldogságon nincsen lejárati dátum? Zsófi tizenhat éves, a legjobb barátja a fülhallgatója, az érzelmek kikészítik és fogalma sincsen hogyan tovább. Az anyja halála óta hibás puzzle darabként tengődik, élete egy véget nem érő lejtő. Zsófi retteg attól, hogy mi várja az alján, éppen ezért úgy dönt, hogy nem is akarja megtudni és helyette inkább az életből kivezető utat választja. Ehhez azonban még el kell intéznie valamit: meg akarja magyarázni a húgának, hogy miért teszi ezt. Zsófi összeszedi életének minden olyan eseményét, amely ehhez a naphoz vezetett; félrecsúszott estéket, kísértő emlékeket és kisiklott barátságokat. Vajon törvényszerű egy ekkora tragédia után az összeroppanás, vagy elcsíphetők azok a pillanatok, amikor még van választás? A keserédes és realisztikusan durva jelentekben bővelkedő regény ezekre is választ keres. Nyáry Luca első könyve kendőzetlenül mutatja be a depresszió legkeményebb arcait is. A Vigyázat, törékeny! nem csupán egy tehetséges fiatal szerző regénye, hanem korrajz és látlelet is, a szereplőké és a kamasz lété egyaránt. Rólad - Neked A Kötetet az író mutatja be!

IMG_3416.HEIC

Legyél te is Detektív! 6+

Fejtörő izgalmas detektívjátékok kicsiknek 6 éves kortól A játékban animátoraink lesznek a segítségetekre! És akik játékba visznek benneteket: Csacska és Culture43 csapata! 

Program típus:gyerek
Helyszín:Cafe Frei
időpont: vasárnap 10-12

IMG_3799.heic

Légy te is detektív! Ki lyukasztotta ki az Ózonréteget?

Nyomozzuk ki, hogy ki követte el a bűntettet! Most a Föld a tét! Vezetett, interaktív játék 12+ gyerekeknek ajánlott. Pontos érkezést kérünk. Kérjük, regisztrálj a programra az info@csacska.hu címen. És akik játékba visznek benneteket: Csacska (Környezettudatos Program) 

Program típus:gyerek
Helyszín:Cafe Frei
időpont: vasárnap 14-15

229945302_260541115587983_3348954472727062600_n.jpg
coffeecup LOGOfinal copy.png

Veszprém    szeptember 25-26