top of page
shutterstock_667171729B_edited.jpg
coffee beans 4.png
coffeebeans.png
coffebeans 2.png
coffeecup LOGOfinal copy.png
coffebeans 2.png
cup 10 copy.png

kávéház

Kunszt!

Rákóczi Ferenc utca 5

A szeptember közepén nyíló KUNSZT! Veszprém igazi jellegzetessége lesz. A város szívében, az Óváros téri patinás Rosenberg-ház hatalmas üvegportálja mögött, központi fekvésű, könnyen elérhető helyen, igényes környezetben lehet válogatni a környékhez és a Balatonhoz kötődő iparművészek és dizájnerek egyedi alkotásai között. A KUNSZT! nemcsak bolt lesz, hanem igazi közösségi hely. Különlegességét pop-up store koncepciója, workshopjai, közösségi programjai és az ezekhez illeszkedő kifinomult gasztronómiai kínálata adja. A nagyvonalú, mégis otthonos környezetben a veszprémiek bármely napszakban felszabadultan élhetnek társasági életet, a turisták pedig elvegyülhetnek a város kulturális életében. 

Az itt fogyasztható kávéról: 

A kávét az MTRM Roast kávépörkölő műhelytől szerezzük be, egyelőre a fő vonal egy Brazil Cerrado Mineiro, de fogunk tartani a polcon kisebb kiszerelésekben megvásárolható különlegesebb kávékat is mint a Kenya Mucharanga, Ethiopia Keramo, Colombia El Edén, Ethiopia Laayyoo.

 

A kávégépünkről pedig ami egy Bosco Sorrento lever espresso machine:

 

“Ahogyan egészen más feltenni egy lemezt, mint megnyomni a Lejátszás gombot a Winampban, úgy a digitális rendszerű kávégépek sem nyújtják ugyanazt az élményt, mint egy “analóg”, rugós-karos gép. Gyönyörű, ahogyan nesztelenul, lassan visszabillen a kar, es zavartalanul figyelhetjuk, amint elindul és a csészébe nyúlósan folyik a sűrű, melaszos eszpresszó.

Ezek a gépek már elkészültükkor sem egy gyártósorról gördülnek le, hanem hosszú évtizedek tapasztalatával bíró mesterek keze alól kerülnek ki. Ilyen Signore Ottilio Bosco is, aki 1960 óta munkálkodik apró, nápolyi műhelyében, és a kisujjában vannak azok a fortélyok, amelyeket a tomeggyártás korában leginkább csak bonyolúlt elektronika tud helyettesíteni. 

A rendszer, analóg voltának köszönhetően, egyrészt megbocsátó, nem enged nagyot hibázni, másrészt rávezeti használóját az extrakció során lezajló folyamatok mélyebb megértésére.”WEB:https://kunsztveszprem.hu
FACEBOOK: https://www.facebook.com/kunsztveszprem
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/kunsztveszprem/

Kunst!.png
bottom of page