top of page
Kávéházak Éjszakája.jpg
coffeecup LOGOfinal copy.png
house icon.png

 Letölthető programfüzet 

Veszprém  

szeptember 25-26

Irodalmi programok

Ady és Csinszka, Arany és Petőfi, Radnóti és Gyarmati Fanni, Mészöly Miklós és Polcz Alain, Hamvas Béla, Weöres Sándor, , Pilinszky, Janikovszkij Éva, John Lukács, Karinthy Frigyes, Kosztolányi Dezső, József Attila és még sokan mások “vendégei” voltak a kávéházi estjeinknek. Egy pillanat alatt elrepítettek minket abba a korba, abba a hangulatba, azokba az érzésekbe, amelyek hallhatatlanná tették őket. Klasszikusaink mellett kortárs költőink, mint például Závada Péter, Simon Márton a velünk élő élet mélyebb megélésével ajándékoznak meg bennünket. A Kávéházban élő irodalom csodás élmény egy jó kávé mellett. 

 

…”Könyvet írok. Idevaló könyvet, amit azonnal le lehet tenni, ha hozzák a levest. Újra föl lehet venni s mielőtt a szardella érkezik, még el is lehet olvasni belőle ötven sort. Esetleg százat. Két lapot vacsora előtt. Olyan könyvet, amelyik nem sértődik meg, ha olvasás közben az ember kinéz a partra és elbámészkodik valamin, amit a következő pillanatban elfelejt. El lehet veszíteni és el lehet ajándékozni. A szobában, itthon, vagy a könyvtárban semmit sem fog érni. Olvasása nem is ajánlatos. Csak fűszeres babérlevegővel élvezhető. Legjobb kávé után, amikor az ember nyugvószékben hever, illatos cigarettát szív, elolvasva belőle másfél lapot s utána édesen szundikál, mialatt a sirályok a kék víz fölött keringenek…” Hamvas Béla

Kávéházak Éjszakája.jpg

Zenei programok

Őszintén hiszünk abban, hogy a zene olyan varázslatos út, ahol megismerheted saját mélységeidet! A zene szabad asszociációi olyan kapukat nyitnak meg a lélek belsejében, amire semmilyen más művészeti műfaj nem képes. 

Szeretett kávéházainkba különböző zenei műfajokat szervezünk, hogy kiválaszthasd, melyik áll leginkább közel a szívedhez. A Kávéhoz leginkább a Jazz laza, finom játéka passzol a leginkább, így zenei programjaink közül számos előadót ebből a műfajból választottunk! 

Kávéházi koncertjeink egy finom ital mellé jó társasággal vagy akár egyedül is tökéletes élményt biztosítanak számodra! 

Kávéházak Éjszakája.jpg

Kóstoló programok

Minden helynek megvan a lelke, amitől hűségesen visszajáró vendéggé válsz. Lehet ez a tulajdonos, vagy a kávés kisasszony mosolya, kedvessége, aki már névről ismerve kérdezi meg tőled.. A szokásosat? Lehet ez a bútorok stílusa, melyben egyszerűen otthonosan érzed magad, az interieur provence-i össze-visszaságában vagy éppen londoni újhullámos rendezettségében. A sütemények és a kávé illata mind-mind meleg, kellemes, szeretetteljes hangulatot áraszthatnak, amely a munkahely és az otthon után a “harmadik hellyé” tud válni az életünkben. A “törzshely” elengedhetetlen tartozéka, hogy amit fogyasztunk benne, az finom legyen! 

 

Kóstoló programjainkkal megmutatjuk, hogy milyen kincseket rejtenek az ízek és formák, milyen titkos recept, “fűszer” az, amitől az a kávé vagy finomság más, mint máshol! Gyere és kódolj bele a helyi ízekbe! 

Kávéházak Éjszakája.jpg

Gyerek programok

Álmodoztál már arról, hogy egy kávéházban, ahová a szüleid szeretnek járni, te süsd a sütit? Voltál már olyan helyzetben, hogy legszívesebben az összes finomságba belekóstolnál a pultról, de persze “csak egy falatot” nem lehet kérni..? 

Animátoraink segítségével rajzolhatsz, festhetsz, vagy saját üdítős poharadat is elkészítheted! 

Csak a fantáziára van bízva, mi születik meg a kezed alatt! Mi csak segítünk, hogy örömmel készítsd el saját műalkotásod! 

Válaszd ki kedvenc könyved kínálatunkból és hallgass bele a helyszínen! Mi felolvasunk neked! 

A környezetvédelem elkötelezz híveiként megismerkedhetsz azzal is, hogy védheted a földet, hogy akkor is élhető maradjon, amikor Te már nagy leszel! 

 

Kedvet kaptál? :-) Mi nagyon várunk a szüleiddel együtt! 

309240392-huge.jpg

Már két városban mintegy 40 helyszínen, több, mint 100 program

coffeebeans.png
bottom of page