top of page
shutterstock_1975994909_edited_edited.png
coffeecup LOGOfinal copy.png
house icon.png

Zenei

programok

Őszintén hiszünk abban, hogy a zene olyan varázslatos út, ahol megismerheted saját mélységeidet! A zene szabad asszociációi olyan kapukat nyitnak meg a lélek belsejében, amire semmilyen más művészeti műfaj nem képes. 

Szeretett kávéházainkba különböző zenei műfajokat szervezünk, hogy kiválaszthasd, melyik áll leginkább közel a szívedhez. A Kávéhoz leginkább a Jazz laza, finom játéka passzol a leginkább, így zenei programjaink közül számos előadót ebből a műfajból választottunk! 

Kávéházi koncertjeink egy finom ital mellé jó társasággal vagy akár egyedül is tökéletes élményt biztosítanak számodra! 

womansinging.png
Kávéházak Éjszakája.jpg
Képernyőfotó 2021-09-25 - 16.57.20.png

KEMON (IRIE MAFFIA) XQ-CEE

Program típus:zenei
Helyszín:Papírkutya
időpont: 20.00

Kemon Wesley Thomas, vagyis MC Kemon. Van talán, aki még az MTK focistájaként is emlékszik rá, de még többen ismerik zenészként az Irie Maffiából vagy a Random Tripből. MC Kemon közel 15 évnyi munka után most szólóban, saját zenekara, a Kemonication Band frontembereként is bemutatkozott a közönségnek. 

Q-Cee élete az underground: a Hip-Hop, a Break, a Freestyle, a Beatbox és a Scratch.

1995 óta zenél aktívan, a hazai underground színtér mára megkerülhetetlen alakja. Számos nemzetközi és magyar zenei fesztiválon és versenyen vett részt DJ-ként. A Random Trip egyik oszlopos tagja, Beatbox, Scratch és after felelőse. Ha nem a Random Trippel turnézik, akkor a Tilos Rádió 'Street Skillz' című műsorát vezeti, a különböző party meghívásoknak eleget téve járja az országot, például SAIID-dal, vagy a Karcosok Klubja workshopján oktatja a Scratch műfaj csínját-bínját.

Czutorok! .jpg

Czutorok!

 Családi koncert Czutor-Kilián Zsanettel és fiúkkal Simivel

“Ez egy családi zenei formáció, ahol Zsani tud énekelni, Zoli gitározni, meg néhány egyéb hangszeren is játszani, Simi fiuk (9) pedig - úgy tűnik - mindenben jól halad ezek közül. Élőben meg is mutatják, milyen hangulatot teremt ez a vidám társaság. Az akusztikus koncertjeiken a kedvenc dalaik (Beatles, Radiohead, Sinatra, Amy Winehouse, Lady Gaga) és a kötelező (Belmondo, Nyers, Czutor)  számok is szerepelnek.”

Program típus:zenei
Helyszín:Incognito
időpont: szombat 17h

236086285_548419069834666_4133615390001233626_n.jpg

Program típus:zenei Helyszín: Incognito
időpont: szombat 20:30

Gerendás Péter

A legendás zenész 1976-ban alapította első együttesét a Lámát, amivel az egész országot bejárták, olyan neves előadókkal koncertezve, mint Zorán vagy az LGT. Utóbbival még az 1983-as angliai koncertkörútra is elutazott.

Négy évig külföldön zenélt, majd hazatérése után 1988-ban megnyerte a Magyar Televízió Dalversenyét Hóból vagyok című dalával. A dalszerzőként is egyre ismertebbé váló Gerendás nemcsak saját magának írt, dolgozott Wolf Katinak, Kovaxnak, Popper Péternek és a Jeff Porcaro Bandnek is. 1992 és 2015 között 16 albuma jelent meg.

A szeptember 25-ei koncerten saját és kedvenc dalaiból válogat, a koncert anyagát rajongói ajánlások alapján állította össze.

Ethnokor.jpg

Program típus:zenei
Helyszín:Tizen1
időpont: szombat 15h

Ethnokor koncert

Az ETHNOKOR együttes meghatározó és irányadó zenei formáció volt a kilencvenes években úgy a szerbiai, mint a szűkebb régió zenei életének palettáján. A kimagasló tehetségeket összefogó formáció később néhány éves kihagyásra kényszerült. Most, a többéves hallgatás után újra együtt játszanak. 2010 környékén csatlakoztam az együtteshez, mint egyetlen magyarországi a csapatban. Zenénkben úgy elevenedik meg egy közös zenei nyelv és forma, hogy közben mindannyian megtartjuk saját zenei és szellemi hagyományaikat. Kortárs népzene ez: a múltban gyökerező, de a mában élő.

Tagok:

Bakos Árpád – ének, koboz, furulya

Miroslav Jovančić – hegedű

Ifj. Kucsera Géza – szoprán saxofon, klarinét

Pálfi Ervin – nagybőgő, kaval

Franczia Dániel (H) – ütősök

Zoran Dukić – gitár

Czuczor T Nagy G.jpg

Örömzene!Czuczor Tomi és Nagy Gergő koncert

Mi lehet a közös a Southern Rock, Blues, Jazz, Hard Rock és British Rock műfajokban? Ha más nem, az a több mint három évtizednyi barátság és örömteli együtt zenélés, ami ezt a két előadót összeköti. Emellett persze nem árt, ha az akusztikus, elektromos gitárok és a szájharmonikák ismerősen fülbemászó hangja, valamint az e műfajokon átívelő, közös stílusjegyek is besegítenek az élmény fokozásába, amelyet végül a közönség lelkesen átszellemült mosolya tesz igazán teljessé.

Program típus:zenei Helyszín: Kávé és Teaház az Íródeákhoz
időpont: szombat 19h

Latin trió.jpg

Program típus:zenei
Helyszín: Marica
időpont: szombat 19h

Latinamerikai és spanyol zenésest 

A Latin trió tradicionális alapokra épülő latin zenét játszik akusztikus hangszerelésben. Repertoárjukon napfényízű dalok szerepelnek Közép- és Dél-Amerika szinte valamennyi országából, Kubából, Spanyolországból és a Kanári-szigetekről. 

 Fellépéseiken sorra kerülnek a karibi világ kedvelt és ismert dalai, de egzotikus színfoltként játszanak „saját gyűjtéseket" is pl. a Kanári-szigetekről, Peruból, vagy Bolíviából. 

A Latin trió tagjai:

 Búzás Csaba: ének, spanyolgitár, pánsíp, szájharmonika,

Buzás-Jáger Anikó: fuvola, quena, maracas

Franczia Dániel: bongo, cajón, kolomp, darbuk

Műsoridő:   2 x 45 perc

Bakos Árpád és barátai.jpg

Program típus:zenei
Helyszín: Hangvilla
időpont: vasárnap 15h

Bakos Árpi, Miroslav Jovancsics és barátaik koncert

Bakos Árpád mind a vajdasági, mind a magyar zenei élet kiemelkedő egyénisége, kobozzal kísért szuggesztív erejű, csodálatosan tiszta énekhangja elvarázsolja a közönséget. Repertoárján főleg magyar népdal-feldolgozások hallhatók szerb és magyar zenészek kíséretében, olyan balkáni hangszerekkel, mint a tapan, a def, a tarabuka, a tambura, a macedón kaval, a koboz, kanna. Az együttes különlegessége, hogy a többnemzetiségű zenészekből összeállt csapat úgy próbál egy közös zenei nyelvet és formát létrehozni, hogy közben mindannyian megtartják saját zenei és szellemi hagyományaikat.

Bakos Árpád: kobza, ének

Miroslav Jovancic: Hegedű

Franczia Dániel: Ütőhangszerek

Sofi and Peti zazzy duó.jpg

Sofi and Peti Jazzy Duó 

A duó tagjaink első látásra szerelem volt az első közös fellépés, azóta Sofi és Péter egy duót alkot. Egy hullámhosszon, intim felállásban dolgoznak fel jazz és pop nótákat énekhangra, szaxofonnal, és zongorakísérettel. 

Program típus:zenei
Helyszín: Mákmoiselle
időpont: szombat 18h

Kodachrome2.jpg

Kodachrome koncert

Valamikor a kilencvenes években két srác Magyarország két különböző pontján, elsősorban szüleik remek zenei ízlésének köszönhetően nem csak az éppen aktuális irányzatok zenéit, hanem Simon and Garfunkel számokat hallgat a vasárnapi ebédhez, a kocsiban, elalváshoz, nyúlósra hallgatva a kamu borítós, csempészett válogatás kazikat.

A Kodachrome egy olyan akusztikus duó, ahol a jól ismert dalok, mint a 'Sound of silence', a 'Mrs. Robinson' vagy a 'Scarborough fair' Jobbágy Bence és Méhes Adrián előadásában szólalnak meg, közelebb hozva az örök érvényű Paul Simon dalokat a ma emberéhez.

Program típus:zenei
Helyszín:Füge
időpont: szombat 20h

gizellakorus1682.jpg

Kórusművek Brusznyai emlékére 

Program típus:zenei
Helyszín:Óváros tér
időpont:szombat 12h

A séta zárásaként a Gizella Nőikar rövid előadását hallhatják a résztvevők az Óváros téren. “Hisszük, hogy a magyar kóruszenének és kóruskultúrának helye van a magyar művészetben. Szemünk előtt tartjuk, hogy a közönség nívós előadásoknak legyen részese, megismerje a kórus közösségteremtő erejét.” – A kórus és a karnagy, Borbásné Gazdag Gabriella 

Gizella Nőikar Veszprém Város kiemelt művészeti együttese, Veszprém megyei Prima-díjas kórus. A nőikar nemzetközi kórusversenyeken kiemelkedő eredményeket ért el, számos alkalommal meghívást kapott külföldi fesztiválokra, fellépett Európa különböző országaiban.

2021.08.28-án az EKF2023.támogatásával nagy sikerrel valósította meg Balatoni Régió egynapos összművészeti fesztiválját a Hangzó Csipke projektet.

shutterstock_1975994909.jpg
coffeecup LOGOfinal copy.png

Veszprém
szeptember 25 szombat

bottom of page