top of page
shutterstock_667171729B_edited.jpg
coffee beans 4.png
coffeebeans.png
coffebeans 2.png
coffeecup LOGOfinal copy.png
house icon.png
  • Facebook
  • Instagram
cup3.png

falk miksa u.

Cafe Frei

 Budapest, Falk Miksa u. 28
coffebeans 2.png

A Cafe Frei a világ kedvenc kávéit, teáit, süteményeit hozza el vendégeinek. Célunk, hogy akár kávéházainkban, akár otthon, ébredés után valódi kávéélményben, igazi világkörüli "ízutazásban" lehessen része bárkinek. A Cafe Frei íz-élményeket az teszi utánozhatatlanná, hogy mi minden egyes kávészem útját a cserjétől a csészéig felügyeljük: az ültetvények és zöldkávé-termésük gondos kiválasztásától a Szécsényben található saját pörkölő-üzemünkön és a baristák képzésén át a kávé-költemény elkészültéig figyelünk minden részletre. Csúcsminőség, verhetetlen áron.

CF Falk_1.jpg
Képernyőfotó 2021-09-19 - 17.07.39.png

Program típus:zenei
Helyszín:Cafe Frei Falk Miksa
időpont: szombat 19h

Zongora - Varga Gábor

Húsz évnyi aktív zenetanulás után négy évig Binder Károly magánnövendéke volt. Az elmúlt tíz évben különböző formációkban számos sikeres hazai és külföldi jazz koncert szereplője. A 2009-ben megjelenet From The Danube To West című trio albuma kizárólag Japánban lett értékesítve és itthon kiváló kritikát kapott.

Dob - Jeszenszky György:

1987-ben szerzett diplomát a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazz tanszakán. Azóta az egyik legfoglalkoztatottabb magyar jazz dobos. Játszott többek között Herbie Mann, Tony Lakatos, Gadó Gábor, Eldad Tarmu, Regős István és Binder Károly partnereként, és számos felvételen szerepel. Jelenleg a Tóth Viktor Tercettnek, az Equinox zenekarnak, East Side Jazz Companynak, Grencsó István különböző formációinak, a Szolnoki Dóra Jazz Quintettnek valamint Gyárfás István zenekarának dobosa.

Bőgő - Csuhaj Barna Tibor:

1990-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz-bőgő szakán. Számos élvonalbeli zenekar tagja volt az elmúlt tíz évben (Binder Trio, Brass Age, Regős Quartett, stb.). A jazz mellett folk zenét is játszik (mint a Vasmalom együttes bőgőse). Európa és a világ számos folk fesztiválján szerepelt sikerrel. Az East Side Jazz Company mellett állandó tagja Regős István triójának és az Equinox együttesnek. Jelenleg az Erkel Ferenc Jazz-Zeneművészeti Szakközépiskola bőgő-basszusgitár tanára.

Ének -Riedl Helga

Nőművészet Martos Cafe Frei.jpg

Program típus:irodalmi
Helyszín:Cafe Frei Falk Miksa
időpont: szombat 16h

„Ez annyira jó, hogy ha nem tudnám, meg nem mondanám, hogy egy nő csinálta” Kerekasztal-beszélgetés a női művészek helyzetéről a művészettörténetben és a műkereskedelemben Martos Gábor most megjelent, Önarckép nyaklánccal – Női alkotók a műkereskedelemben című könyvében, amely a női művészeknek a világ és Magyarország műtárgypiacán elfoglalt helyzetét járja körül, miközben igyekszik rámutatni a feltűnő különbségek történelmi okaira, vizsgálja a kánont alakító múzeumok gyűjteményezési- és kiállításpolitikáját, a nemzetközi vásárok felhozatalát, az aukciósházak kínálatát és az árverési eredményeket. ​ Moderátor: Rudolf Anica, az Új Művészet folyóirat vezető szerkesztője, a könyv szerkesztője. Beszélgetőtársak: Martos Gábor, Szöllősi-Nagy András, Nemes Judith ​

Törött tulipánok.png

Program típus:irodalmi
Helyszín:Cafe Frei Falk Miksa
időpont: szombat 17h

Mörk Leonóra -  aki a regényeit többnyire műkincsek vagy régiségek köré írja - új könyve Hollandiába repít bennünket Vermeer világába. 

Törött tulipánok: 1651, Hollandia. A köztársaság virágkorát éli, hajói bejárják az óceánokat, a világ négy sarkából szállítják haza távoli tájak kincseit. Jant, a fiatal festőt, Rembrandt egyik tanítványát egy gazdag amszterdami kereskedő vidéki udvarházába szólítja a megbízatása. 

 

Az íróval Oláh Andrea beszélget

 

Az író egyéb könyvei: 

 A porcelánlány:

Egy emlékkönyv és egy biedermeier komód - ennyi jut Lilinek a családi hagyatékból. Az örökség mégis meglepetéssel szolgál: amikor a lány felfedez az interneten egy régi német udvarházról készült fotót, és rájön, hogy a századfordulós emlékkönyvben találkozott vele. De hogy került egy északnémet kastély képe 1914-ben egy miskolci polgárlány emlékkönyvébe?

 

Lány igazgyöngyökkel

A főhős Drezdába érkezve beleszeret a királyi kincstár barokk gyöngyfiguráiba, és  egy 18. századi útinaplóban kibontakozik a gyöngyfigurák alkotójának története.

Antalffy.png

Program típus:irodalmi
Helyszín:Cafe Frei Falk Miksa
időpont: szombat 18h

Képzőművészek kihívásai és a múlt és az ihlet viharaiban.

 Miért tartunk csodálatosnak ma régi alkotásokat, és azok voltak-e a maguk idejében? Híres volt-e valóban Leonardo, El Greco, Van Gogh vagy Botticelli? Ismerhetünk hasonló alakokat más korokból? Mennyire kaphatott teret valóban az ihlet, és valóban mindenkinek volt valamilyen betegsége? Szerencsésen sikerült-e minden művészeti kísérlet? Mely alkotások és művészek vesztek el teljesen? Hogyan segítette vagy gátolta a történelem egyes, ma evidensen imádott művészek és stílusok érvényesülését? Az előadás modern művészetfogyasztásunk kliséit fordítja ki sarkaiból.

CF Falk.jpg
coffeecup LOGOfinal copy.png

Budapest    október 9-10

bottom of page